Strona wykorzystuje pliki cookies, jeśli wyrażasz zgodę na używanie cookies, zostaną one zapisane w pamięci twojej przeglądarki. W przypadku nie wyrażenia zgody nie jesteśmy w stanie zagwarantować pełnej funkcjonalności strony!
Wypieki cukierników.



Cukiernicy w naszej szkole są... przesłodcy, idealnie przygotowali wypieki, którymi osłodzili koniec roku szkolnego. Mniam..palce lizać!




Bezpieczne wakacje.


 

Uczniowie klas: I i II w zawodzie pracownik pomocniczy obsługi hotelowej, wraz z nauczycielami, przygotowali gazetkę na temat bezpiecznego wypoczynku na wakacjach.

BEZPIECZNYCH WAKACJI !!!

 

 

   

  

 

Wycieczka do Kołobrzegu klasy IIb.


   

     11 czerwca 2015r. klasa IIB  wraz z wychowawcą p. Danutą Leśków oraz p. pedagog Katarzyną Jasion udała się na wycieczkę szkolną do Kołobrzegu. Wśród wielu atrakcji nie zabrakło m.in. zwiedzania latarni morskiej, muzeum minerałów, kołobrzeskiego molo i Pomnika Zaślubin Polski z Morzem. Wszyscy dobrze się bawili dzięki wspaniałej atmosferze i dobrej, słonecznej pogodzie, idealnej do letniego plażowania.

„Bez wiz – bez dewiz” – 28.05.2015r.


 

   

Po raz kolejny uczniowie naszej szkoły uczestniczyli w konkursie sprawdzającym wiedzę z zakresu Unii Europejskiej – „Bez wiz – bez dewiz”. Drużyna w składzie: Agnieszka Marzec, Anna Domke, Karolina Witek, Róża Polaschke, Szymon Butkiewicz, Dawid Żeszot, Michał Hambicki, Aleksander Franczuk  zajęła zaszczytne drugie miejsce. Konkurencje dotyczyły wiedzy z zakresu architektury, unijnej waluty i położenia geograficznego państw wchodzących w skład Unii, jak również zaprezentowania tańca narodowego jednego z krajów członkowskich. Nasi reprezentanci przygotowali Poloneza – polski taniec narodowy, który został zakończony niezwykle dostojnie i elegancko.

Gratulujemy!!!

Red. Katarzyna Jasion

 

DZIEŃ WŁOSKI – 14.05.2015 r.


   

 W tym dniu podczas zajęć w internacie poznaliśmy zwyczaje, kulturę, zabytki i … kuchnię włoską. W myśl powiedzenia „jesteś tym, co jesz” postanowiliśmy wykonać zdrową pizzę z typowo włoskich produktów. W jej skład weszły: ser mozarella, świeża bazylia, pomidory, oliwa z oliwek itp. Pizza ułożona na wzór flagi Włoch była bardzo efektowna i … pyszna.

Red. Katarzyna Jasion

2011 AKTUALNOŚCI. Custom Footer text
Powered by Joomla 1.7 Templates